Holiday health Holiday health
Zwem-meren genoeg Het marktplein in Broumov Rotsformaties van Adršpach Tsjechië op zijn mooist

Verruim je blik

De omgeving

In de zomer
De vakantiewoningen liggen in het natuurbeschermingsgebied "de Broumovské Stěny" (de Muren bij Broumov). Het beroemde rotspark van Adršpach en Teplice ligt zelfs op korte (loop)afstand (5 km). De zandstenen rotsformaties van Adršpach zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks duizenden toeristen. Daarom is deze streek toeristisch goed ontwikkeld met veel wandel- en fietsroutes, bergsport en paardrijden. Deze regio is zeer geschikt voor een actieve vakantie.

Er zijn openluchtzwembaden te vinden in Meziměstí (4 km), Teplice (5 km), Police (10 km) en een aantal zwem-meren in de directe omgeving. In de zomer zijn er culturele programma's met o.a. theater en een serie klassieke concerten in de bijzondere omgeving van barokke kerkjes in de dorpen, en in de kloosterkerk en tuin van het klooster van Broumov. Ook kunnen er excursies worden gemaakt met o.a. een wandeldag, bezoek aan een bierbrouwerij in Broumov, en in Polen het klooster van Krzeszów, de omgeving van Osówka met de ondergrondse werken uit de 2e wereldoorlog, en het slot Ksias in Walbrzych. Deze excursies zijn onder Nederlandse begeleiding.

Het gebied rondom het huis is bijzonder vanwege de vele vogels, wild, die hier vanwege de rust en de ruimte kunnen vertoeven. Voor natuurliefhebbers en vogelspotters een waar paradijs.

In de winter
Tijdens de winter is het ook goed toeven in Tsjechië. De vakantiewoningen liggen op 480 m hoogte met een redelijke sneeuwzekerheid van december tot maart. De kleine skigebieden van Teplice en Janovičky zijn op korte afstand (6 tot 10 km). Op de meren van Adršpach en Broumov kan worden geschaatst. Het rijden op winterbanden is verplicht, en ook het meenemen van sneeuwkettingen.

Als er sneeuw is, en het is koud, dan lonkt het skicentrum Kamenec bij Teplice (6 km) met een goed onderhouden skipistes van in totaal 3 kilometer, zowel voor beginners als voor gevorderde/ervaren skiërs. Ideaal voor gezinnen met kinderen. De wachttijden variëren van 1 minuut tot een paar minuten. Heerlijk rustig. Drie dagen per week is er avond skiën op 1100 meter verlichte skibaan. Er is een ongerept terrein met diverse sprongen voor snowboarders en carvers: het Snow Fun Park. Je kunt er ook heerlijk langlaufen. Ski- en boardverhuur van 6 € per set voor kinderen tot 11,50 € voor boarders. Een 1-daagse skipas is voor volwassenen 8,90 € en voor kinderen 6,70 €. Een 6-daagse skipas kost 71 resp. 47 € (2011/2012). Zowel in het skigebied Kamenec als Janovičky zijn skiuitrustingen te huur. De eigenaar kan u daarbij helpen.

En 's avonds? Heerlijk thuis genieten van de gezellige warmte van de houtkachels of uit eten gaan in een de goedkope restaurantjes in de omgeving die prima maaltijden serveren.